Schone grachten

Dit is John Ferdinand Person. Ik kwam hem tegen op de Singel in Amsterdam. Op zich gewoon een man, maar hij viel me op omdat hij afval aan het opruimen was. Op zich ook weer niet zo raar, want daar heeft de gemeente natuurlijk hele teams voor. Alleen John Ferdinand Person (nog een keer helemaal die naam want hij is zo mooi) werkt niet voor de gemeente. Hij draagt geen oranje hesje, werkbroek en degelijke schoenen. Integendeel, hij ziet er piekfijn uit.

John Ferdinand Person

In eerste instantie dacht ik dat hij een superbewust persoon was, die niet tegen al die viezigheid op straat kan. Maar dat blijkt niet zo te zijn. John komt van Blaka Watra, vlakbij het Centraal station, vertelt hij me als ik hem aanspreek. En van de mensen daar krijgt hij 5 euro voor een uur vuilnis prikken. “Op Koningdag heb ik de hele dag troep opgeruimd en ik kreeg van iedereen drank. Ik was zooo dronken.” Thuisgekomen google ik Blaka Watra. Het blijkt een inloophuis te zijn voor daklozen en verslaafden. Goed initiatief van die organisatie. De deelnemers verdienen wat geld en de straten zijn een beetje schoner. Iedereen blij.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>