Merlijn Twaalfhoven en zijn Syrious Mission

tiki-download_file

 

Syrious Mission, onthoud die naam. Het is een prachtig initiatief van de veelzijdige componist en muzikant Merlijn Twaalfhoven.

Sinds april 2013 reist Twaalfhoven samen met een afwisselend gezelschap van muzikanten en andere vrijwilligers naar Jordanië om daar muziek te maken met Syrische vluchtelingen. Ze geven workshops aan kinderen die vanwege de vreselijke burgeroorlog moesten vluchten uit hun moederland en die nu proberen te overleven in een vreemd land. Inmiddels zijn er al zes Syrious Missions geweest en er wordt gewerkt aan nummer zeven.

De getraumatiseerde kinderen leren tijdens de workshops door middel van muziek hun gevoelens te delen met elkaar en de buitenwereld. Syrious Mission doet dit in samenwerking met Unicef en vele vrijwilligers. Dat de workshops aanslaan bij de kids zie je duidelijk in de video’s die gemaakt zijn van de sessies. Ik schoot vol bij het zien van de ontroerende beelden. Meer weten over dit project, meedoen of doneren? Check deze site.

One comment

  1. Ilonka Verdoorn

    Om te janken zo mooi. Gelukkig zijn er mensen die mooie initiatieven als dit ontwikkelen. De blijheid straalt even van de hoofden. Hopelijk is het snel vrede voor allen. Mooi je blog voor positieve zaken Ilja, moge het zich als een inktvlek verspreiden.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>