Lekker goedkoop met de auto met Bla Bla Car

Blablacar-Mural-08

Een vriendin van me ging onlangs met haar man een weekendje weg naar Frankrijk. Ze reisden met de auto. De drie lege plekken op de achterbank werden gevuld door onbekende, betalende passagiers die ze via de site Blablacar.nl had gevonden. Daardoor was de reis zo goed als gratis.

Op de site Blablacar.nl kun je autoritten in Europa aanbieden of zoeken. Een lidmaatschap is gratis. Stel je rijdt iedere week alleen van Amersfoort naar Amsterdam. Op Blablacar.nl kun je dan de vier vrije plaatsen in je auto aanbieden voor een zelf te bepalen bedrag. Of andersom, je hebt geen auto en zoekt een lift. Dan kun je voor een klein bedrag een lift kopen in een auto van een aanbieder. Voor een lift van Amersfoort naar Amsterdam betaal je bijvoorbeeld rond de 2 euro. Een enkele reis met de trein tussen die twee steden kost je 8,20. Een behoorlijke besparing dus. Hetzelfde geldt voor de automobilist. Grofweg ben je 7,50 euro kwijt aan benzine voor een rit van Amersfoort naar Amsterdam.  Een, twee of drie betalende passagiers zorgen ervoor dat je voor een prikkie rijdt.

Lijkt het je eng om met een vreemde mee te rijden, of vreemden in je auto te hebben? Er kan natuurlijk altijd wat fout gaan, maar de organisatie checkt alles wat er te checken valt. Zo kun je je alleen met je echte naam registeren en wordt er gewerkt met een beoordelingssysteem en vijf gebruikersniveau’s oplopend van beginneling tot ambassadeur. Wil je als vrouw echt geen vreemde man in je auto? Dan kun je ook nog kiezen voor de Ladies only optie.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>